Search This Blog

Tuesday, May 10, 2011

.: antara kau selamat atau tidak. antara hidup atau mati. ALLAH tau itu semua. ITU PASTI :.

assalamualaikum. hye, there! :)

okay, last night memang gempak habis. join bowling at WANGSAWALMALL. had a great fun with all staff and volunteers of PETROSAINS. fffttt!

some ppl may ask 'wheres the pictures?'. and the answer is, 'sorry, i didnt take any picture by using my own camera'. kalau ada pun mmg bad lah pictures tu. hee.
kira okay lah game semalam. thanks to ZENY, KECIK and ABANG DIN. hee. semua ni memang hebat main bowling. :)

actually, bowling tu dah macam typical post je kan. okay, just straight to the tittle of this post. huh? kau dah kenapa FAEZAH. TAJUK POST YANG SANGAT TAK BOLEH BLAH.

alkisah bermula apabila, jeng jeng jeng.

malam masih muda. oh! lupakan. semalam habis bowling agak lambat. bukan agak tapi memang lambat. tak tau pulak yang main 2 game. my team and amirah's team habis paling last. sebab bola 8 kongsi 5 orang. gila~

so, i decided to tumpang rumah azizah hanum. and, she was there with her family. got permission from her dad. but, my family insist me to get home. so, i decided to get home.

badly, semua balik naik kereta. kecuali AKU. aku sorang yang naik train. kalau siang nak jalan ke station SERI RAMPAI memang no hal lah. tapi, dah pukul 11 malam. memang bahaya gila lah kan.

thanks to ABG DIN, sebab hantarkan dekat station train LRT. alhamdulillah. :)

sampai kat station je, kabut gila beli tiket.

aku : bang, bila last train?
abang jual tiket : ni lah tiket last dan train last.

berderau darah aku. sumpah takut sangat! tapi, alhamdulillah ada tiket lagi. so, naik tangga macam lipas. memang laju gila.

sampai kat atas, ada 2 orang lelaki. OKAY! YANG BUAT AKU TAKUT SANGAT SEBAB LELAKI 2 ORANG TU PANDANG MACAM NAK TERKAM.

tiba-tiba train kat opposite lane sampai. dan lelaki tadi naik train tu. alhamdulillah. :)


oh! 11:24 PM. memang gila takut dekat situ. kalau sesiapa yang pernah naik train dari SETIAWANGSA tengah malam mesti tau macam mana keadaan pemandangan dari atas tu.

damn gila. aku terbayang kan ada pocong. puntianak dan segala bagai. tapi, dalam keadaan macam tu aku lagi TAKUT DENGAN MANUSIA DAN BUKAN HANTU JEMBALANG. dalam hati hanya berdoa dan berserah dekat ALLAH. time tu rasa macam ALLAH kat hujung nadi je.

memang masa tu ANTARA SELAMAT ATAU TIDAK. ANTARA HIDUP ATAU MATI. hanya ALLAH tau segalanya. memang masa tu dah tak fikir apa. dalam fikiran cuma ingat ALLAH. ALLAH, ALLAH, ALLAH. dalam hati memang sentiasa bezikir. dalam masa tu jugak hati ini terdetik, TIME KAU SUSAH, KAU TAKUT, BARU KAU INGAT ALLAH. BILA KAU HAPPY GELAK SAKAN KAU TAK INGAT KAN. dush! memang menusuk kalbu suara dari hati ini. memang benar. aku mohon, biar aku mati dalam keadaan aku mengingatiMU. aku mohon, supaya hati ini takkan pernah melupakanMU.

setelah menunggu selama 11 minit kat station tu, train pun sampai. alhamdulillah ada lah beberapa perempuan dalam koc. tapi, mejoriti LELAKI. dan memang sangat menakutkan. sebab SEMUA PANDANG MACAM NAK TERKAM.

sampai KLSENTRAL pun aku lari macam lipas. thanks maksu dan nenek. amek kat KLSENTRAL.

so, selamat sampai rumah. alhamdulillah. :)

*************************************************************************************

memang agak tersiksa masa tu. tapi, alhamdulillah. ALLAH detik kan hati ini untuk sentiasa mengingatiNYA. bukan waktu susah sahaja. tapi, pada setiap waktu. memang indah masa tu walaupun tengah ketakutan.

oh! mungkin ini lah perasaan orang yang berada ni tempat asing. semua berserah je. ALLAH tau yang terbaik. ALLAH dah aturkan semua. ALLAH yang melindungi kita. tak perlulah nak ajak boyfie suruh temankan. ALLAH dah cukup untuk kita. back to basic, ALLAH IS EVERYTHING.

bermusafirlah, nescaya kau akan lebih dekat dengan Tuhan.

di sini, aku saran kan anda semua baca novel CONTENGAN JALANAN by HLOVATE.

p/s:sila amalkan ayat KURSI ketika melangkah keluar dari rumah. insyaALLAH, semua
selamat. kalau boleh berzikir lah dalam hati jika ada kelapangan. mana tau kalau mati dalam
perjalanan ke suatu tempat.

No comments:

Post a Comment