Search This Blog

Tuesday, March 8, 2011

.: aku jauhkan diri sebab aku nak lupakan kau :.

ouh! salah aku ke?

aku tak contact kau almost 3 weeks. kau pon tak contact aku. aku agak sedih. tapi, aku tau. this is the best way. the best way yang aku boleh lupakan kau. aku busy kan diri. aku tak nak top-up. even, ramai yang kecoh kat aku nape tak top-up. aku cari kawan baru. semua tu just nak lupakan kau.

almost 9 years. aku suka kau. tapi, aku sorg je yang ada perasaan tu. aku just bestfriend. aku tau yang aku tak secantik dia. memang tak layak lah kan. tapi, aku yakin dengan ALLAH. aku yakin yang aku akan dapat yang lagi baik dari kau.

kau tak tau betapa sakit nya hati aku bila aku tau kau ada yang lain. betapa pilu hati ni bila si dia kena kan aku. betapa siksa nya jiwa bila aku berpura-pura aku tak ada perasaan. kau tak faham. aku yang tanggung semua tu.

aku tak pernah bagi chance kat mana-mana lelaki. sebab aku tak percayakan lelaki. aku takut! aku takut disakiti lagi. aku takut nak ada perasaan macam ni. aku pura-pura aku happy. aku tipu bila aku kata aku happy.

aku nak makan ingat kau. aku nak tengok drama korea ingat kau. aku naik LRT ingat kau. hampir semua yang aku buat aku ingat kau. SAKIT KAU TAU.

so, bagi lah aku peluang untuk lupakan kau. bagi lah peluang. aku mohon sangat. aku tau yang aku akan terluka dengan hebat sekali. biarkan aku terluka daripada aku perasan yang kau pon suka aku. kau tak payah ulang ' aku anggap kau bestfriend ja'. AKU TAU.

p/s: terima kasih sebab kau buat aku menangis lagi. hanya ALLAH yang akan bagi kebahagiaan untuk aku.

5 comments:

  1. Peja, sabar eh :) Kau kene kuat ! Bila perasaan tu dtg, kau tepis jauh2. Aku pernah rasa, bukan kat dia lah tapi. Orang lain. Sakit hati ! Penat menangis. Dia tahu, tapi dia buat tak tahu. Sbb penantian aku sia2 je. Tapi aku yakin kau boleh jadi mcm aku. Kita akan jumpa yg lagi baik insyaAllah :) Kau ada aku, kau ada kitaorang semua. Okay ?

    Promise dgn aku jgn sedih dah :)

    ReplyDelete
  2. thanx aisyah! aku ok je actually. ttbe je tadi. nti aku story kat kau. susah gila ada feeling cam ni.

    aku promise! tak nak sedih dah. :))

    ReplyDelete
  3. pejaa !
    haha. bce post ni aku tringat sgt dlu2. siyezz !
    org yg same ehh?of coz la kan.
    aku tau ko pejaaa.sbr bnyk2 awww.
    aku yakin ko bleh get rid of him punyeee ! :))

    ReplyDelete
  4. laa tahzan ;)

    check this out.
    http://www.iluvislam.com/inspirasi/sinar-hidayah/1353-bila-hidayah-menyapaku.html

    ReplyDelete
  5. maa! haha. ingat lagi kita selalu luahkan perasaan. thanx. aku kuat! aku yakin ALLAH akan bg yang terbaik.

    bal! thanx jugak for the link. :)

    ReplyDelete