Search This Blog

Sunday, July 17, 2011

sudah berpindahhhh~

assalamualaikum. hye, there!

hee. dah lama tak update. just nk inform yang saya telah berpindah ke blog baruuuu. :D

link: faezahjustdropby.blogspot.com

btw, thanks sebab selalu follow this blog. andddd sooooo sooorrrryyyy, sebab hilang macam tu je.
do follow me~ hee. need your support and opinion and anything.

i think, this is the last post. sorry again~ btw, nice to meet you all here! :D

Friday, May 20, 2011

.: selamat ulangtahun ke-18 :.

assalamualaikum. hye, there! :)

awal sehari aku post kat blog ni. sebab memang aku takkan sempat nk post pada 22may. masa tu aku dah ada kat UiTM Kuala Pilah. hee~ agak sedih. 

ouh! dah 18 tahun. ya ALLAH. dah besar dah aku ni. terkenang dosa-dosa lalu. 18 tahun? menggunungkah dosa? atau menggungungkah pahala? *muhasabah.

thanks ibu, abah, abang, maksu, atuk and nenek. sebab sambut birthday kakak. awal kan tahun ni. terpaksa lah kan. sebab ni malam last. hee. macam nak g oversea je. :)

cake indulgence memang sedap lah~ hee. thanks! ibu. maksu tolong belikan. last year moist chocolate cake. alhamdulillah, tahun ni seperti yang dihajatkan. walaupun tak bagitau ibu. instinct seorang ibu. :)



selamat ulanng tahun, faezah.


make a wish. alhamdulillah, tahun ni berpeluang nak sambut 18 tahun. ya ALLAH, nikmat yang indah. insyaALLAH, akan aku gunakan tahun ini sebaik mungkin.

ya ALLAH, aku mohon padaMU,
lindungi aku dari maksiat, bala bencana, fitnah dunia.
berikan aku yang terbaik.
permudahkan segala urusan.
tempatkan ibu yang melahirkan aku dalam jannah MU.
tempatkan bapa yang membesarkan aku dalam jannah MU.
tempatkan guru-guru aku dalam jannah MU.
tempatkan sahabat-sahabat aku dalam jannah MU.
sesungguhnya mereka anugerah terindah dalam hidupku.
aku bersyukur ya ALLAH.
selama 18 tahun ini aku bahagia di samping mereka.
selama 18 tahun ini memori indah tercipta.
selama 18 tahun ini mereka tak putus berikan kebahagiaan.
ALHAMDULILLAH. aku gapai 18 tahun ini.

by,
faezah. :)

.: nota hati :.

assalamualaikum. hye, there! :)

ouh! alhamdulillah hidup bertambah bahagia. bila adanya keluarga, sahabat kat sekeliling. yang sentiasa memahami diri yang complicated ni. thanks ALLAH! walau kau uji aku macam mana pun Kau hadirkan mereka untuk aku. mereka akan sentiasa ada untuk aku. dan aku mohon jangan pernah mereka tinggal kan aku. mereka adalah anugerah terhebat yang Kau kurniakan. :)

ALLAH mungkin mahu tunjukkan sesuatu. tapi, bukan sekarang. aku akan sabar menunggu. terlalu awal untuk aku mengetahuinya. belajar tujuan utama sekarang ni. hee! tu sebab excited nak masuk UiTM. 

semakin keliru. oh! sabar hati. ALLAH nak uji sekuat mana hati kau tu. setabah mana kau menunggu. biar kau rasa pahit sekarang. pasti kemanisan akan hadir bila waktunya akan tiba. :)

lagi dua hari aku 18 tahun. dan sangat sedih sebab tak dapat nak celeb dengan family. tahun ni tahun ke-6 without family. sabar je lah. hee! ouh! dah nak 18 tahun. woot woot woot. *nenek kawen dulu umur 18 tahun. yaww!

semalam g TS. tengok NUR KASIH. masyaALLAH. hebat sungguh cerita tu. tahniah! sebab cerita melayu yang macam ni sangat tak membosankan. :)

semalam memang nangis teruk sangat. thanks nazihah! bagi tisu. habis eyeliner dengan mascara aku rosak. nangis bagai nak rak. aku nangis semalam dengan penuh perasaan. aku letakkan diri aku kat tempat NUR. masyaALLAH! 

siapa tak nak berlakikan suami yang macam watak ADAM.
# kejutkan kau pukul 3 pagi untuk qiyammullail.
# solat jemaah
# utamakan ibu
# jaga hati dan perasaan kau
# sentiasa sebut alhamdulillah, insyaALLAH
# perjuangkan agama ALLAH
# sanggup korbankan nyawa untuk kau
# sentiasa berserah dekat ALLAH
# bawa kau g MEKAH
# protective yang teramat sangat

fuhh! memang banyak kan list tu. berdasarkan cerita nur kasih lah. yang paling aku suka scene ADAM KEJUTKAN NUR QIYAMMULLAIL. ouh! #bahagia. :)


L O V E. cinta. untuk sekarang cinta aku hanya kepada Sang Pencipta, Rasulullah, keluarga. indah bila kau letakkan diri kau sebagai hambaNya. memang pahit bila kau di uji. tapi, jangan lupa kemanisan selepas ujian itu. :)


entah kenapa, aku tak dapat nak lupakan panahan sassy girl ni. siapa yang suruh aku tgk drama korea ni. segalanya aku serahkan dekat ALLAH. jika orang tu takdir aku, aku mohon ya ALLAH. lindungi hati dan iman kami. terlalu banyak kebetulan belakangan ni. 


ALLAH dah aturkan semuanya. tugas aku sekarang ni kaji ilmu ALLAH. kalau nak laki baik, kita mesti jadi baik juga kan. aku harap sangat ada seorang yang akan buktikan tak semua lelaki sama. yang suka permainkan perasaan perempuan. ALLAH dah janji. bahawa, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. semoga kita berada dalam lingkungan itu. :)

 ahah! lepas ni nak struggle belajar. nutritionist wannabe. insyaALLAH. tak perlulah sibuk nak mencari cinta. ALLAH dah aturkan.hee. aku yakin! alhamdulillah aku dalam lingkungan kawan kwan yang memang tak terjebak dalam semua ni. eh! lagi indah kalau bercinta lepas kawen. first date lepas kawen. dapat pahala tu bila kau rindu org yang halal untuk kau. :)

p/s: aku bukan lah desperate sangat nak kahwin or what ever. cuma aku ni futuristic sikit. fikir nak jauh je. masa bukan lama sangat. pejam celik makan minum dah bertahun-tahun berlalu. korang percaya tak yang sekarang ni umur korang dah meningkat. bukan budak kecik dah. :)


trailer nur kasih. aku rasa movie ni memang macam semua orang kene tengok. menginsafkan. betul! hee.

by,
faezah.


Thursday, May 19, 2011

.: a piece of memory before all of us split for a long time :.

assalamualaikum. hye, there! :)

feel sad to say this. A PIECE OF MEMORY BEFORE ALL OF US SPLIT FOR A LONG TIME. setiap pertemuan pasti ada perpisahan. itu pasti. ALLAH dah janjikan. kita bertemu karana ALLAH, berpisah pun kerana ALLAH. walaupun aku sedih sebab dah tak jumpa korang semua. tapi, aku akan ingat koranng semua. itu pasti. :)

yesterday, the last day we hang out before semua bawa haluan masing-masing. i will never forget about it. 

DATE : 19 MAY 2011
VENUE : TIMES SQUARE

watched movie. NUR KASIH! duduk satu row. kongsi popcorn satu row. kongsi ice lemon tea satu row. kongsi tisu sepeket satu row. nangis je tak satu row. ahah! aku takkan pernah lupa. itu pasti.

kalau korang semua nak tau. aku tahan je nangis semalam. aku taknak nangis sebab aku yakin semalam bukan lah yang terakhir. itu pasti. aku akan pastikan yang kita akan hang out lagi. macam semalam, macam minggu lepas, macam bulan lepas, macam tahun lepas. 

betul cakap abah, 
' KAWAN SEJATI KAWAN YANG KAU JUMPA MASA SEKOLAH MENENGAH  '.

kata-kata abah memang benar. ya! aku dah jumpa kawan sejati tu. 

taknak buat ayat sadis dah. aku yakin semalam, kelmarin, minggu lepas, bulan lepas, tahun lepas bukan yang terakhir untuk kita. aku pasti masa akan datang kita akan macam ni jugak. hee!

hee. ni ada lah beberapa keping gamba yang sempat aku amek semalam. okay~ gamba aku berdua dengan korg. so sweet! lalalalala.


mahirah, nini, naz, zal, naddy.

depan surau TS. tingkat 7. ahaha! 


me and aiman. eh! ada nini.

aiman, good luck. jaga diri tau. kat sana kau kena cari kakak baru nak jaga kau. hee. walaupun kau kecik tapi kau garang! hee. aku sayang kau sangat! itu pasti.  


me and naddy.

hee! our trademark. lalalala.

naddy~ good luck tau kat matriks. jadi pharmacist nanti tau. aku doakan kau. sorry sebab aku duduk sebelah kau time nur kasih nangis teruk gila. hee. aku sayang kau sangat! itu pasti.


me and mushi

mushi~ kau makin cantik. hee. good luck kat USIM. aku ada tugas untuk kau. ahah!  kirim salam kat saudara mara kau kat arab tu. aku sayang kau sangat! itu pasti.


me and nini.

nini~ good luck! take care. kau tabah. aku salute kau. kau indie sangat. hee. jangan lupa ramai yang sayang kau tau. aku doakan yang terbaik untuk kau. aku sayang sangat kat kau! itu pasti.


me and pah.

pah~ ahaha! kawan gedik aku. dari f1 kan. bff. banyak kenangan dengan kau. take care! aku tau kau boleh kat UIAM. jadi lawyer hebat tau. aku sanyang kau sangat! itu pasti.


me and naz.

pakwe! hee. naz~ good luck! aku doakan yang terbaik.  thanks selalu dengar masalah cinta aku. ahah! thanks bagi tisu. hee. aku sayang kau sangat! itu pasti.


me and hanum. eh! ada naz. one happy family.

hanum~ good luck! dah nak semester 2 kan hang. hee. sorry kalau banyak susah kan hang. time bowling hari tu. hee. dalam ramai2 ni ramai yg cakap hang kawen dulu. HAHA! sayang kau sangat! itu pasti.


me and zal.

zal~ good luck! all the best tau. hee. take care. nanti balik lah ramai2 dengan yg ada kat utara tu. aku sayang kat sangat! itu pasti. 


me and zot.

zot~ mozozot. hahaha! good luck. all the best. nanti cuti sem keluar sama tau. g KLCC. hee. aku sayang kau sangat! itu pasti.


me and mahirah.

mahirah~ good luck! kat shah alam je kau. dekat. ahah! jadi lawyer yang hebat tau. hee. nanti jangan loading sangat. tapi, cute ah bila kau loading. hee. sayang kau sangat! itu pasti.

me and bella.

bella~ take care! good luck tau. jangan gaduh2 dengan nini. hee. thanks for everything. anak baba ngan mama ni. hee. aku sayang kau sangat! itu pasti.

wanimer~ aku sayang kau. all the best! aku doakan yang terbaik untuk kau. carikan aku orang utara tau. hee. aku janji tak banyak main. dah taknak nakal nakal dah. :)

afiqah kamal~ sorry sangat kalau kau ada terasa. aku tak berniat tak nak ajak kau. all the best. hope to see you again. take care. aku sayang kau.

kawan kawan dorm LESTARI~ anis, mia, yatt ngan aliya. all the best! aku doakan yang terbaik. hee. sayang korg semua.

p/s: mana yang aku tak letak gamba atau mention nama, itu tak bererti aku lupakan korg. aku sayang sangat! puteri 19generation. sesiapa yang dah jadi kawan aku tu memang selamanya kawan. okay! 



last but not least. dengar lah lagu ni. aku dedicated khas untuk korang semua. 

aku sayang korang lillah. :)

by,
faezah.

.: reunion SK Jalan Bellamy 2000-2005 :.

assalamualaikum. hye, there! :)

date : 18 may 2011
vanue : mid valley megamall.

reunion SKJB. batch 2000-2005. alhamdulillah berjalan lancar. walaupun tak semua yang hadir. tapi, hati ini agak gembira. lama kot tak jumpa~ terjumpa ada lah. kalau nak hang out uh memang tak lah kan.

thanks to all yang attended. semua grown up. macam tak percaya je. dulu semua cute je! hee. memang kelakar bila teringat semua kenangan zaman kanak-kanak dulu. 

went to midvalley. tengok movie. derr~ KONGSI. i thought that movie best lah sangat. tapi, boring. tergantung pulak tu. haih! then, main bowling. ahah! memang best. lawak je tgk semua main. okay~ sorry sebab aku terror main. hahahaha~ 

makan kat KFC. lawak! macam2 cerita aku dengar. hee. cakap fasal zaman tadika pun ada. macam tak caya je dayah isahak, alis ngan hajar kawan dari tadika. agak cute di situ. :)

kenangan indah lah dapat jumpa balik. alhamdulillah untuk kenangan ini. :)

ahah! hari tu kak aisyah nak tengok gambar kan. sorry~ tak banyak. sebab tak bawa camera. guna camera hp yang murah je. hee. 



alis n hajar. cute je korg 2 ni. :)


dayah2. hee! dayah ishak n dayah abdullah. ana anti~ lagi cute. :)


dayah , unknown n hajar. hee~ 


okay, agak selekeh. haha! me n hajar. nice scene~



hee~ okay ni ramai2.

boys: fikri, haziq, fiqri, adeeb, khairul
girls: shima, dayah roslan, faezah, dayah ishak, alis, hajar

thanks a lot guys~ really appreciate it. hope to see all of you again for the next time. keep in touch yaww! we were born to be friends. alhamdulillah, it is true. friend forever.

mohon Tuhan berkati kami dan lindungi kami dari segala bala bencana, maksiat berleluasa, fitnah dunia.berkati lah persahabatan kami. :)

p/s: yang tak join, its okay. harap sangat nanti dapat jumpa. :)

by,
faezah. 

Tuesday, May 17, 2011

.: ahah! memang aku takkan lupa. SEOUL GARDEN, ONE UTAMA :.

assalamualaikum. hye, there! :)

tiada yang lebih indah bersama kawan kawan melainkan menghabiskan masa bersama. hee! 

VANUE : SEOUL GARDEN, ONE UTAMA.
DATE    : 17 MAY 2011.

woohooooo! hang out again. the craziest! ahah. credit to naddy sebab semangat ajak g seoul. :)

memang agak jauh untuk ke ONE UTAMA. tapi, rindu punya pasal. sanggup aku datang. walaupun SEOUL GARDEN tu mahal. aku tak kisah! :)

thanks to naddy, pah, naz, zozot, mahirah, zal, nini, nadio, bella, atikah ismail dan adiknya yang handsome. 

hari ni memang best gila. lalalalalala. MAKAN, MEMEKAK, GOSSIP.



WELCOME TO SEOUL GARDEN, ONE UTAMA.


cool kot tempat ni. cozy lah jugak. puas gila makan.


hee! time ni semua pakat menyakat atikah ismail. sampai merah gila muka dia. macam udang kena bakar. ahah! memang lawak. semua pakat nak cakap kuat kuat. dah terbiasa kat announcement kat asrama dulu. memang gelak sakan kan semua. hee! bakal merindui semua. :(



hello. siapa tak tau ni trademark sapa kan. ahaha! NADDY. okay, memang lawak bila naz imitate trademark aku, naddy ngan bella. hahahaha! 

trademark naddy seperti gambar di atas.
trademark bella yang suka buat piece.
trademark aku bila besarkan mata kembungkan pipi dan muncungkan bibir. 

ahah! memang lawak lah dear, naz. heeee! oppsss! lupa! zot~ trademark yang suka keluarkan lidah. hahah! memang aku takkan lupa semua tu. dan dan sekarang teringat ayat pah. ' ada tak kawan macam korang kat U nanti? '. hee. bagi aku, korang semua the best. takkan ada ganti. kalau ada pun takkan sama. sebab korang semua still the most special in my heart. cewahhh!



ahah! tisu. lalala. tak sangka zot suka kumpul tisu. hee! aku pun suka jugak. tapi, selalunya memang ke tong sampah lah jawabnya. okay! jari yang cute. eh! jari sapa? hahahahahaha! memang besar kan tisu uh. *apahal aku merapu pasal tisu ni. hee!


the ugliest, skinniest girl! ahah. well, aku yang kuat makan. lalalalalalala. memang tak boleh blah kan. hee. faezah! depan bakal mak mertua jangan makan macam ni tau. okay, aku tak lah kenyang sangat makan. tapi, agak muak sebab pelahap makanan yang sama. lalala. one more thing aku tak makan nasi. thats why aku tak kenyang. lalalalalalalalaala. ALHAMDULILLAH! :)


ahah! cute kan tempat masak  ni. yang kat tengah tu ada kuah. keliling uh menggoreng. hee! memang puas gila makan. lalalalala. seramai 10 orang yang makan ni. haish~ boleh bankrut seoul garden ni. macam macam ada! ayam, daging, udang, ah! banyak lah. hee.



naz and pah. hee! bakal merindui korang dua. 

pah~ kawan baik dari f1. lalalalala. kenal masa interview. banyak ah kenangan dengan kau. 
naz~ 'pakwe' aku. heee! jangan nak kacau kita orang eh. lalalalala. ramai yang cakap ' ala, couple dua orang ni. ' hahahaha!



pah, mahirah and zal. hee! memang lawak gila lah mahirah. zal yang sememangnya cute!

*mahirah. 
tak sangka kau tumbuk perut mamat bateri. mamat uh memang terdiam lah. memang esok dia dah tak datang kerja sebab takut. lalalalalala. kau memang badang sejati. hee! 



hahaha! ramai yang bet pic ni akan jadi profile picture kat FB. okay, aku suka gamba ni. mmg cool. ahah! bella. welcome home! hee. thanks sebab datang jugak. walaupun tak banyak masa kita spend tapi sangat bermakna. aku akan rindu kau. :)

time balik memang tak boleh blah. kejar bus rapid dalam hujan. ahaha! pah jadi tourguide TTDI. hee. ada india duduk sebelah mahirah. naddy amek gamba zal. nadio yang senyap kat tepi tingkap. naz ngan zot cakap sal kad rabbit yang baru buat. nini yang semangat cerita yang ayah dia bukak blog.

actually, banyak lagi gambar. kat blog 'pakwe'. hee. tengah tunggu atikah and zal upload gamba. hee! cerita yang menarik ada kat blog 'pakwe'. hee.

nota hati: thanks sebab buat aku happy. harap boleh lagi macam ni pada masa akan datang. aku sayang semua.good luck! semoga kita semua akan sentiasa di bawah lindunganNYA. :) sahabat selamanya. :)

by,
FAEZAH ZAHID. :)

Sunday, May 15, 2011

.: random part 2 :.

assalamualailum. hye, there! :)

R A N D O M

*penat.
huh! a lot of thing to do. preparation! form, fees, and many things. went there, going there.

*im looking at you from the other dimension.
yeah! dreamt bout you again. feel sick. oh! petanda apakah ini. ALLAH dah aturkan. mohon yang terbaik. :)

*just wanna say sorry.
okay, sorry. nothing more. just need some explaination. kenapa blah macam tu je? dulu susah cari aku. LOL. memang lawak. dan aku tak faham. aku buat apa, weyh. okay, sekali kawan berkali kali lah kawan. hee!

*tahniah.
woot woot woot. tahniah untuk semua yang dapat tajaan scholarship JPA. tabah betul anda menanti. tahniah sangat! :) nanti buat kenduri jangan lupa ajak.

*new watch.
okay, CASIO. ahah! wanna swatch. tapi, kat TS tak ada swatch. hee. thanks yeah! jam ni macam naz punya. tapi, different color. hee. i will never forget you, sayang.

******************************************************************************

end of random part 2. there is no more another part. :)